Danas vam predstavljamo recept za knedle, ovoga puta sa nešto drugačijim sastojcima. Naime, za posebnu aromu potrebne su vam kajsije i svež sir, piše aktivni.metropolitan.si.
Kako pripremiti ukusne knedle sa kajsijama i svežim sirom?
Sastojci:
500 g svežeg sira
12 malih kajsija
50 g šećera
2 žumanaca
150 g pšeničnog griza
100 g oštrog brašna
prstohvat soli
50 g putera
5 kašika prezle
cimet
Priprema:
1. Kajsije operite, prepolovite i izvadite im koštice. Pošećerite ih.
2. U činiji pomešajte svež sir, žumanca, griz i so. Dodajte još brašna i mesite dok ne dobijete testo. Po potrebi dodajte još malo brašna.
3. Testo oblikujte u rolat i nasecite na komade iste veličine. Svaki deo spljoštite, u njega stavite kajsiju i oblikujte lopticu – knedlu.
4. U velikom loncu prokuvajte posoljenu vodu. Knedle stavite u vodu i kuvajte 12 – 14 minuta.
5. U tiganj zagrejte puter i popržite prezlu.
6. Kuvane knedle uvaljajte u prezle i poslužite.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.