Englez Daglas Teri nedavno je proslavio 105. rođendan i najbolji je primer da prženi doručak nije nezdrav, kako to sve češće trvde lekari.
Pradeda iz Sautemptona, naime, već 91 godinu svakog jutra uživa u bogatom engleskom doručku, prženim jajima sa slaninom. Inženjer u penziji rođen je davne 1903.

Englez Daglas Teri nedavno je proslavio 105. rođendan i najbolji je primer da prženi doručak nije nezdrav, kako to sve češće trvde lekari.
Pradeda iz Sautemptona, naime, već 91 godinu svakog jutra uživa u bogatom engleskom doručku, prženim jajima sa slaninom. Inženjer u penziji rođen je davne 1903. godine, a izračunao je da je za 91 godinu pojeo 33.215 identičnih doručaka. I dan danas je snažan i zdrav kao dren.
– Više od 90 godina jedem domaća jaja i slaninu za doručak i uveren sam da je to zdarava hrana, bez obzira na to što se lekari skandalizuju kada čuju da i u 105. godini ne odustajem od toga. Ono što su naši stari jeli vekovima, svakako ne može da bude loše – kaže Teri.
Dedica i sada svakog jutra pojede četiri komada pržene slanine, jednu kobasicu, dva jaja, pečurke, paradajz, puding i tri kriške tosta. Posle svega toga, pojede činiju zobenih pahuljica. S ritualom prženog doručka počeo je sa 13 godina, kada se priključio vojsci.
– U vojsci sam ujutro morao da se najedem, jer mi je naredni obrok bio tek uveče. Ta navika mi je ostala i kada sam napustio vojsku i mislim da je upravo to jedan od razloga moje dugovečnosti – rekao je Daglas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari