Lubitelji ajvara, gastronomije i dobre zabave, na pomolu je početak još jedne takmičarske sezona jedinstvenog karavana „Izađi mi na teglu“ koji najavljuje još više zabave i uživanja za sva čula.
Ovog puta karavan kreće sa juga Srbije, tačnije 25. avgusta iz Vlasotinca i Vladičinog Hana gde će varjače ukrstiti vrsni poznavaoci pripremanja „srpskog kavijara“.
Karavan je u prethodne tri sezone obišao preko 60 gradova, imao oko 6.000 učesnika i 12.000 proizvedenih tegli ajvara. Samo u protekloj sezoni, manifestacije karavana „Izađi mi na teglu“ posetilo je preko 100.000 ljudi.
Gospodin Ajvar – specijalitet balkanske kuhinje i gospodar svake trpeze, u četvrtoj sezoni, kako najavljuju organizatori izazvaće „na teglu“ vrsne kulinare i prave gurmane u više od 30 gradova širom Srbije. U četvrtoj sezoni karavan će okupiti oko 450 takmičarskih ekipa i 3.000 učesnika koji će od 25. avgusta do 14. oktobra ispeći 12.000 kg paprika, što je čak 100.000 paprika.
Biće ispečeno 100.000 paprika
„Takmičarima je kao i uvek sve obezbeđeno ali je učešće dozvoljeno samo prema sledećoj recepturi: Kašičica znanja, prstohvat brižljivo čuvane tajne predaka, malo dobre volje, mrvica hrabrosti i nezamenljivi sastojak „zdrav takmičarski duh“! Na učesnicima je samo da ponesu svoje tajne recepte, dobro raspoloženje i da „izađu na teglu“, navode u Timu „Izađi mi na teglu“.
Karavan kreće iz Vlasotinca: Celodnevni program za posetioce do 14.oktobra
Pored takmičarskog dela, kao i svake godine najavljuju i bogat celodnevi program za posetioce, vredne nagrade za pobednike kao i edukativni dečiji program.
Nagradni fond 1.500.000 dinaraZahvaljujući brojnim partnerima uz čiju se pomoć karavan iz godine u godinu razvija, nagradni fond za ovu sezonu biće rekordan i iznosiće oko 1.500.000 dinara. Veliko finale koje će okupiti pobednike iz svih grdova, održaće se 14. oktobra u Sokobanji gde će vlasnik recepta za pobedu biti krunisan za kralja ajvara i poneće titulu najboljeg ajvar majstora u 2017. godini!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.