Japanski pamuk kolač - recept 1Foto: Vesna Laćarak

Ovaj kolač se ubraja među najpopularnije svetske poslastice. Sa svega nekoliko sastojaka dobijate veoma lagan, mekan, savršen penasti ukus kolača od sira.

Specifičnost se dobija time što se pečenje kolača vrši u posudi koja je okružene vrelom vodom, poznatije kao vodeno kupatilo. Kada budete probali pamuk kolač, uvereni smo da će postati omiljen i u vašem domu.

Šta nam je sve potrebno:

  • Japanski pamuk kolač - recept 23 jaja
  • 120 g krem sira
  • 120 grama bele čokolade

Način pripreme:

Čokoladu otopiti na pari.

Umutiti belanca u čvrsti šne.

Japanski pamuk kolač - recept 3U otopljenu čokoladu sipati krem sir, mešati dok se ne dobije glatka smesa, dodati žumanca, nastaviti sa mešanjem, potom postepeno i šne od belanaca. Mešati sve dok ne nestanu grudvice.

Kalup u kome ćete peći kolač premazati puterom, obložiti papirom za pečenje, pa na njega sipati smesu.

Kalup stavite u veću posudu (idealan bi bio pleh iz rerne), sipajte vrelu vodu u pleh do trećine našeg kalupa, sve zajedno pažljivo stavite u rernu. Potrebno je da napravimo vodeno kupatilo.

Kolač se peče u tri etape: 15 minuta na 170C stepeni, zatim još 15 minuta na 160C stepeni, a zatim se ostavi u ugašenoj rerni još 15 minuta.

Uživajte!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari