Jednostavni praznični kolači: Brzi, sočni i preukusni, a mogu ih napraviti i potpuni amateri

  1. Imam ja nešto jednostavno a dobro , Krokanto sa bademima ide lepo uz neki aperitiv npr. : Kampari ili Italikus pomešan sa Prosekom , Amaro Montenegro i slično .
    Krokanto 600 gr. šećera, 400 gr. badema . Bademe potopiti u vruću vodu pa im skinuti kožicu , iseckati ih uzduž na listiće ne pretanko , ostaviti po strani . U šerpi otopiti šećer pa kada požuti dodati bademe , odmah promešati i presuti na vlažan sto, uzeti vlažnu oklagiju i njome rastanjiti krokanto (može se staviti i na papir pa na njega staviti kroknato vruć i odozgo drugi papir pa rastanjiti a onda ukloniti papire i donji i gornji ) . Još dok je kroknato vruć seći na komade i svaki komad se može staviti recimo na neki lep zeleni list koji je opran i osušen ili u komade krokanta zabosti čačaklicu radi lakšeg posluživanja .
    Krokanto može dugo da stoji , a kada ga se zasitite , može te ga istucati u avanu i ukrasiti njime neki drugi slatkiš recimo od ovih nekih gore navedenih u tekstu Danasa.

Ostavite komentar


Život

gumene bombone

Recept za gumene bombone koje nas vraćaju u detinjstvo – vaši mališani biće oduševljeni

Gumene bombone su mnogima prva asocijacija na detinjstvo kada smo bezbrižno uživali u slatkišima, ne razmišljajući o kalorijama i posledicama po zdravlje. Kako se bližimo sezoni praznika, kada je sve dozvoljeno i kada možemo da damo sebi oduška i malo se opustimo po pitanju hrane, danas sa vama delimo recept za domaće gumene bombone, koje lako možete pripremiti za sebe i svoje najdraže.

Naslovna strana

30. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.