Život • 29.12.2024. 13:05
30. decembar 2024.
GalerijaKlub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.
Imam ja nešto jednostavno a dobro , Krokanto sa bademima ide lepo uz neki aperitiv npr. : Kampari ili Italikus pomešan sa Prosekom , Amaro Montenegro i slično .
Krokanto 600 gr. šećera, 400 gr. badema . Bademe potopiti u vruću vodu pa im skinuti kožicu , iseckati ih uzduž na listiće ne pretanko , ostaviti po strani . U šerpi otopiti šećer pa kada požuti dodati bademe , odmah promešati i presuti na vlažan sto, uzeti vlažnu oklagiju i njome rastanjiti krokanto (može se staviti i na papir pa na njega staviti kroknato vruć i odozgo drugi papir pa rastanjiti a onda ukloniti papire i donji i gornji ) . Još dok je kroknato vruć seći na komade i svaki komad se može staviti recimo na neki lep zeleni list koji je opran i osušen ili u komade krokanta zabosti čačaklicu radi lakšeg posluživanja .
Krokanto može dugo da stoji , a kada ga se zasitite , može te ga istucati u avanu i ukrasiti njime neki drugi slatkiš recimo od ovih nekih gore navedenih u tekstu Danasa.