Jelo vojvođanskih baka puno vitamina i odlično za probavu, a pravi se za 30 minuta

Ostavite komentar


  1. Ja prvo izdinstam crni luk pa onda dodam kupus i dalje dinstam na srednjoj „vatri“ dok kupus ne omeksa, nikako ne dodajem vodu. Posolim, pobiberim i na kraju to dodam u prethodno skuvane flekice! 🙂

  2. Ово уопште није јело “ војвођанских бака “ !. То се јело зове у оригиналу “ Sauerkraut Fleckerl „, долази из К & К Монархије, Аустрија, Чехословачка и Хрватска . Бечки кувар 1831.

  3. I Vojvodina je bila u sastavu K&K monarhije i to sa autonomijom xa razliku od gore pobrojanih danasnjih drzava

Ostavite komentar


Recepti

bolonjeze sos

Bolonjeze sos – recept koji je praznik za sva čula

Bolonjeze sos je poznati italijanski sos koji se sastoji od mlevenog mesa, te raznog povrća i začina, koji krasi bogat i slojevit ukus. Bolonjeze sos koristi se za pripremu raznih jela uključujući paste, lazanje, kanelone i druge gurmanske italijanske specijalitete.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.