Kako do jačeg imuniteta?

Saveti nutricioniste

Ostavite komentar


  1. Šta reći, a ne nasmejati se. Potrebno je pojesti tonu sirovih pečuraka da bi se unelo 500 mg. ,,C“ vitamina,koliko ima u jednoj tableti. Inače sve namirnice zagrejane na više od 60 stepeni Celzijusa, potpuno gube ovaj vitamin.

    1. @Mihailo Vuković: znate li Mihajlo da je najznačajniji izvor vitamina C u nemačkoj vojsci na ruskom frontu bio – krompir?! Ne, ne uništi se sve na preko 60 stepeni.

  2. Danas je odavno postao „buvlja pijaca“. Nije mi jasno koji likovi kontrolišu i odobravaju objavljivanje. ovakvih i na stotine drugih besmislica.

  3. Nemojte se ljutiti ni na koga to ce vam uvecati imunitet.
    Sto se tice pecuraka preporuka za spremanje istih na jednostavan nacin :Kupiti sampinjone, opraiti ih , skinuti drskice i staviti sesirice u djevdjir da se ocede i staviti u frizider do sutra ujutru , ujutru pre sedam casova poredjate ih u sasvim blago nauljen pleh (djuvecaru) moze i jedna preko druge , ja kupim za 200 dinara pecuraka, kada se naredjaju u svaku stavim malo soli i nista drugo, preko pleha stavim foliju pa sve u rernu na 200 stepeni (po jeftinoj struji) kada se oseti miris pecuraka pustite jos malo da se peku a onda sklonite foliju neka se dopeku i to je to , moze biti prilog uz kasnije spremljen pirinac ili pire krompir ili bilo sta.
    A ako stavite u pleh sa pecurkama u isto vreme i krompir, njega stavljati preko posoljenih pecuraka, krompir treba da je isecen na kolutove , vise tanje nego deblje, imacete komplet jelo , jedini je problem sto krompir poprimi tamniju boju od pecuraka ali ukus ostaje odlican.
    Opet ako stedite struju i imate vecu rernu gde mogu da stanu dva pleha tipa djuvecara, ovo sve da bi ste koristili jeftinu struju, zaista se dosta ustedi , onda dok s epeku epcurke u isto vreme peci sledece i na ovaj nacin:
    u drugi pleh istog tipa stavite papir za pecenje , uzmite patlidzan, oljustiti ga ,iseci na na tanje snite , svaku pososliti samo sa jedne strane i redjati snite jednu preko druge i tako soliti, formiracese ponovo patlidzan ucelo , ostaviti da izadje gorcina, pa ga nakon nekog vremena dobro ocediti rukama razdvojiti snite i svaki komad uvaljati u brasno, jaja, prezlu , postaviti snite u pleh preko papira za pecenje i ododzgo sasvim blago poprskati uljem i staviti da se pece ovde ne treba pleh pokrivti sa folijom samo posle izvesnog vremena pecenja kada je korica poprimila finu rumenu boju snite patlidzana preokrenuti da se lepo ispece i druga strana.
    Imacete dva jela gotova po jeftinoj struju , rerna inace trosi jako puno struje pa zasto da se ne iskoristi ta jeftina.
    Jedini je problem sto mozete sve to pojesti za dorucak umesto za rucak, zato dobro se najesti dok se sve to pece u rerni , ako se to ne uradi i desi se da sve peceno bude i pojedeno za dorucak onda bolje da ste pekli po skupoj struji .
    Domacice bi trebale da se udruze i da traze da se opet nedeljom ima jeftina struja kao sto je nekada bila koju nam je inace pokojni Djindjic ukinuo.
    Tada bi mogle da spreme dosta jela za porodicu po jeftinoj struji i ako su prakticne to bi moglo da se jede sledeca tri dana pa i cetiri dana a razlicita jela, zatim bi nedeljom mogle da operu sav ves u masini , da ga sutradan odmah ispeglaju dok je jos fino vlazan i to do osam ujutru , da nedeljom otkuvaju na sporetu sve kuhinske krpe koje su upotrebljene preko nedelje i to dva puta da krpe dobiju lep miris na cisto da mirise ormaric u kome se drze i jos dosta toga bi mogle da urade a ustede.

Ostavite komentar


Život

Arheolozi otkrili 4.000 godina star grad ispod oaze u Saudijskoj Arabiji

Arheolozi otkrili 4.000 godina star grad ispod oaze u Saudijskoj Arabiji

Arheolozi su nedavno otkrili ostatke drevnog grada iz bronzanog doba ispod Hajbara, oaze u pokrajini El Madina u Saudijskoj Arabiji. Ostaci datiraju od otprilike 2400. godine p.n.e, a to drveno mesto pod nazivom Al-Natah nudi jedinstven uvid u postupni prelaz regije s nomadskog stočarstva na sedelački način života u naseljima.

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.