Kako napraviti bejlis kod kuće? (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Bejlis je liker slatkastog ukusa baziran na mešavini irskog viskija i slatke pavlake. Pije se kao aperitiv, sastojak nekog koktela ili dodatak kafi.

Svaka boca Baileys Original Irish Cream-a se pravi u Irskoj, gde je priča o ovom luksuznom likeru počela. Da bi se dobio svež mlečni krem za stvaranje Bejlisa, zaslužne su mnogobrojne krave, koje su poznate kao Baileys Ladies.

One provode 300 dana u godini pasući na zelenim poljima Irske, uživajući na svežem vazduhu i posebnom tretmanu koji dobijaju. Sigurno ste do sada imali priliku da probate ovaj napitak bogatog kremastog ukusa, a sada možete da naučite kako da ga pripremite u svojoj ličnoj izvedbi.

Šta nam je potrebno:

  • 400ml slatkog kondenzovanog mleka (jedna konzerva)
  • 250ml slatke pavlake
  • 250ml viskija
  • 2 kašike sirupa od čokolade
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 kašičice instant kafe

Način pripreme:

Sve sastojke sjediniti u blenderu, ili ručno mešajući žicom.

Dobijeni liker sipati u staklenu bocu, čuvati u frižideru.

Pre služenja likera obavezno promućkati sadržaj.

Možete sebi dozvoliti slobodu, pa neke količine promeniti i prilagoditi sopstvenom ukusu.

Umesto sirupa od čokolade može da pomogne 1-2 štangle otopljene crne čokolade kao zamena.

Uživajte!

https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/767389190113116/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari