Ovo su trikovi pomoću kojih ćete u prodavnici prepoznati loše maslinovo ulje: Prvi je najjednostavniji

Ostavite komentar


  1. Kako ispitati kvalitet maslonovog ulja? Nabavite zeleni laser(u obliku olovke,penkale,svjetiljke) isvijetlite kroz maslinovo ulje.Zrak lasera treba biti sto crveniji to je kvalitet bolji!

  2. I šta smo saznali? Da treba verovati ono što pročitate na etiketi. Ajde!
    Kako saznati koja ribica je muško, koja žensko. Ubacite hranu i ako je pojela, onda je žensko, ako je pojeo, onda je muško

  3. Extra djevičansko ulje se dobija hladnim cijeđenjem na temperaturi 27-28 stepeni,a poslije se od komine,podizanjem temperature dobija ulje od komine. Možda je najbolji način da provjerite ulje,ali samo zimi,što se na hladnoći u pravom ulju stvaraju grudvice. Moje extra djevičansko ulje bi koštalo 20 evra da ga hoću prodavati,ali….

  4. Kupujem skuplje extra devicansko, za preliti ribu, blitvu, brokulu, salatu. Ali nikad ne znam na kakvom maslinovom ulju prziti.

  5. @Pamela – nemojte uopste prziti na maslinovom ulju jer se ono na temperaturama visim od 180 C pretvara u trans-masti, koje su nezdrave.

  6. 1. Usla da citam, od reklama koje iskacu tekst mi seta gore-dolje. Katastrofa.
    2. Pomislih nesto korisno cu nauciti a ono. . .
    3. Na hladnoci, kvalitetno maslinovo ulje se promijeni, pojave se i grudvice i kada vratite na toplo, vrati se u normalno stanje.

  7. Sta smo sve naucili iz ovog teksta? Apsolutno nista. Ni novo, ni pametno, ni korisno, cak ne ni smesno.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.