Kako se sprema batat 1Foto: pixabay / ivabalk

Recept za pripremanje batata, slatkog krompira, piše nutricionistkinja Ivana Mišić.

Obzirom da je vrsta krompira, priprema mu nije drastično drugačija od pripreme belog ili crvenog krompira.

Batat oljuštite i isecite po želji – na krugove ili kao za pomfrit.

Ja sam batat ovog puta pekla u rerni na 200C, prethodno začinjen maslinovim uljem, solju, mešavinom začina, alevom paprikom, origanom i sa malo belog luka u praku.

Peče se oko 20-25minuta, svakako je potrebno da ga bocnete štapićem da proverite da li je dovoljno mekan tj. gotov.

Batat se može koristiti i u pilavu, đuveču, supi ili bilo kom drugom jelu gde biste inače stavili krompir.

Ako nikada niste do sada pravili batat, nemojte se iznenaditi koliko je tvrđi od klasičnog krompira kada ga budete sekli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari