Kapreze torta je italijanski poslastičarski klasik koji se tradicionalno pravi bez brašna, a koji sadrži mlevene bademe, čokoladu, jaja i šećer. Poznata po svojoj bogatoj čokoladnoj teksturi i sočnosti, ova torta savršen je izbor za sve ljubitelje čokolade i deserata koji su lagani, ali ukusom vrlo bogati!
Kapreze torta je pored jednostavnog sastava i vrlo laka za pripremu, što je razlog više da je isprobate prvom prilikom. Recept sledi u nastavku:
Kapreze torta
Sastojci:
- 200 g badema (mlevenih)
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 200 g crne čokolade
- 100 g putera
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180°C.
- Otopite čokoladu i puter na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj.
- U velikoj posudi, umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasti.
- Dodajte otopljenu čokoladu i puter, pa dobro promešajte.
- Dodajte mlevene bademe i promešajte sve sastojke.
- Sipajte smesu u prethodno podmazan kalup i pecite 25-30 minuta. Kora treba da bude čvrsta spolja, a sočna unutra.
- Ostavite da se ohladi pre vađenja iz kalupa.
- Ohladite tortu u frižideru barem 2-3 sata pre serviranja.
- Možete je posuti prah šećerom, kakaom i dekorisati rendanom čokoladom, bademima ili svežim voćem po želji. Uživajte u ovoj jednostavnoj, ali vrlo finoj čokoladnoj poslastici! Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.