kapreze tortaFoto: Shutterstock/Trending Now

Kapreze torta je italijanski poslastičarski klasik koji se tradicionalno pravi bez brašna, a koji sadrži mlevene bademe, čokoladu, jaja i šećer. Poznata po svojoj bogatoj čokoladnoj teksturi i sočnosti, ova torta savršen je izbor za sve ljubitelje čokolade i deserata koji su lagani, ali ukusom vrlo bogati!

Kapreze torta je pored jednostavnog sastava i vrlo laka za pripremu, što je razlog više da je isprobate prvom prilikom. Recept sledi u nastavku:

Kapreze torta

Sastojci:

Kapreze torta - bez krema i glazure, a toliko sočna, čokoladna i ukusna 1
Foto: Shutterstock/Trending Now

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 180°C.
  2. Otopite čokoladu i puter na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj.
  3. U velikoj posudi, umutite jaja sa šećerom dok ne postanu penasti.
  4. Dodajte otopljenu čokoladu i puter, pa dobro promešajte.
  5. Dodajte mlevene bademe i promešajte sve sastojke.
  6. Sipajte smesu u prethodno podmazan kalup i pecite 25-30 minuta. Kora treba da bude čvrsta spolja, a sočna unutra.
  7. Ostavite da se ohladi pre vađenja iz kalupa.
  8. Ohladite tortu u frižideru barem 2-3 sata pre serviranja.
  9. Možete je posuti prah šećerom, kakaom i dekorisati rendanom čokoladom, bademima ili svežim voćem po želji. Uživajte u ovoj jednostavnoj, ali vrlo finoj čokoladnoj poslastici! Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari