kari od pasuljaFoto: Shutterstock/Santhosh Varghese

Pasulj je jelo koje se tradicionalno sprema na našim prostorima i svako ima neki svoj trik za čorbast ili pak prebranac.

Ali kari od pasulja je jedan recept koji daje odlične rezultate, a za njega vam ne treba meso ni gomila različitih sastojaka, piše Punkufer.

Spas za ručak kada ne znate šta biste spremali uključuje nešto povrća i začina koji pružaju fini ukus i aromu, kao i kuvani pirinač koji se poslužuje kao prilog koji možete dodati u tanjir s varivom.

Ako nemate vremena za kuvanje, poslužiće i pasulj iz konzerve zahvaljujući kome će ručak biti na stolu za pola sata.

Sastojci za kari od pasulja:

  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 komad đumbira veličine palca
  • 1 svežanj korijandera
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 2 kašičice garam masale
  • 400 g pelata
  • 400 g kuvanog pasulja
  • basmati pirinač

Priprema:

  1. Naseckajte crni i beli luk, đumbir, stabljike i listove korijandera.
  2. Zagrejte ulje pa na njemu popržite luk i prstohvat soli.
  3. Kad luk postane staklast dodajte beli luk, đumbir i stabljike korijandera pa pržite još 2 minuta, dok ne zamiriše.
  4. Dodajte začine i kuvajte još minut pa dodajte pelate i pasulj pa pojačajte vatru.
  5. Kada prokuva, smanjite vatru i kuvajte 15 minuta. Začinite po ukusu i poslužite s basmati pirinčem i listićima korijandera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari