Pasulj je jelo koje se tradicionalno sprema na našim prostorima i svako ima neki svoj trik za čorbast ili pak prebranac.
Ali kari od pasulja je jedan recept koji daje odlične rezultate, a za njega vam ne treba meso ni gomila različitih sastojaka, piše Punkufer.
Spas za ručak kada ne znate šta biste spremali uključuje nešto povrća i začina koji pružaju fini ukus i aromu, kao i kuvani pirinač koji se poslužuje kao prilog koji možete dodati u tanjir s varivom.
Ako nemate vremena za kuvanje, poslužiće i pasulj iz konzerve zahvaljujući kome će ručak biti na stolu za pola sata.
Sastojci za kari od pasulja:
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 komad đumbira veličine palca
- 1 svežanj korijandera
- 1 kašičica mlevenog kumina
- 1 kašičica mlevene paprike
- 2 kašičice garam masale
- 400 g pelata
- 400 g kuvanog pasulja
- basmati pirinač
Priprema:
- Naseckajte crni i beli luk, đumbir, stabljike i listove korijandera.
- Zagrejte ulje pa na njemu popržite luk i prstohvat soli.
- Kad luk postane staklast dodajte beli luk, đumbir i stabljike korijandera pa pržite još 2 minuta, dok ne zamiriše.
- Dodajte začine i kuvajte još minut pa dodajte pelate i pasulj pa pojačajte vatru.
- Kada prokuva, smanjite vatru i kuvajte 15 minuta. Začinite po ukusu i poslužite s basmati pirinčem i listićima korijandera.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.