kinder tortaFoto: Shutterstock/djphotographics

Kinder torta je jedna od popularnijih torti na našim prostorima kojoj se zbog eurokrema i plazme najviše raduju deca. Kremasta i puna preukusnih raznovrsnih slojeva, Kinder torta je jako ukusna, dok sa druge strane nije previše slatka i jaka. Upravo taj balans različitih ukusa i tekstura čini je omiljenom među svim generacijama, te vrlo pogodnom za slave, praznike, rođendane i druga slavlja.

Kinder torta zahteva malo više vremena i veštine oko pripreme, ali pošto ovo nije svakodnevni desert, već onaj za posebne prilike, vredi se potruditi. Verujemo da će svi vaši gosti biti oduševljeni, a detaljan recept pogledajte u nastavku:

Kinder torta

Sastojci:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 150 g seckanih lešnika ili oraha
  • 1 kašika ulja

Za fil:

I još:

  • 300 g eurokrema sobne temperature
  • 300 g plazma keksa
  • malo mleka za umakanje keksa

Za dekoraciju:

  • 250 g šlag krema
Kinder torta - provereni recept za kremastu tortu punu ukusnih slojeva 1
Foto: Shutterstock/ djphotographics

Priprema:

  1. Za koru, najpre umutite belanca u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer i mutite dok se šečer ne istopi.
  2. Dodajte ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i seckane lešnike ili orahe, pa sve lagano pomešajte da se sastojci sjedine, vodeći računa da smesa ne splasne.
  3. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 20 minuta.
  4. Pečenu koru izvadite iz rerne, pa dok je još vruća premažite je eurokremom i ostavite da se hladi.
  5. Za krem umutite žumanca sa praškom za puding, dodajte malo mleka, pa mešajte dok se ne razbiju grudvice. Ostatak mleka stavite sa šećerom n aringlu da se greje, pa kada provri, smanjite temperaturu, ulijte umućenu smesu sa jajima i pudingom, pa kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne.
  6. Kuvan krem ostavite da se hladi, pa dodajte margarin i umutite da dobijete penast krem.
  7. Fil podelite na dva dela, pa u jedan deo dodajte čokoladu otopljenu na pari.
  8. Složite tortu tako što ćete preko eurokrema naneti žuti krem, zatim plazmu kratko umočenu u mleko, a onda i čokoladni krem.
  9. Šlag krem umutite prema uputstvu sa kesice, pa njime premažite celu tortu i ukrasite po želji struganom čokoladom. Ostavite da se Kinder torta dobro ohladi, najbolje preko noći da se svi ukusi fino sjedine.
  10. Secite i uživajte u neodoljivoj kremastoj Kinder torti! Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari