Kinder torta je jedna od popularnijih torti na našim prostorima kojoj se zbog eurokrema i plazme najviše raduju deca. Kremasta i puna preukusnih raznovrsnih slojeva, Kinder torta je jako ukusna, dok sa druge strane nije previše slatka i jaka. Upravo taj balans različitih ukusa i tekstura čini je omiljenom među svim generacijama, te vrlo pogodnom za slave, praznike, rođendane i druga slavlja.
Kinder torta zahteva malo više vremena i veštine oko pripreme, ali pošto ovo nije svakodnevni desert, već onaj za posebne prilike, vredi se potruditi. Verujemo da će svi vaši gosti biti oduševljeni, a detaljan recept pogledajte u nastavku:
Kinder torta
Sastojci:
Za koru:
- 7 belanaca
- 15 kašika šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g seckanih lešnika ili oraha
- 1 kašika ulja
Za fil:
- 7 žumanaca
- 15 kašika šećera
- 4 kesice pudinga od vanile
- 1 l mleka
- 250 g margarina
- 100 g čokolade
I još:
- 300 g eurokrema sobne temperature
- 300 g plazma keksa
- malo mleka za umakanje keksa
Za dekoraciju:
- 250 g šlag krema
Priprema:
- Za koru, najpre umutite belanca u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer i mutite dok se šečer ne istopi.
- Dodajte ulje, brašno pomešano sa praškom za pecivo i seckane lešnike ili orahe, pa sve lagano pomešajte da se sastojci sjedine, vodeći računa da smesa ne splasne.
- Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C oko 20 minuta.
- Pečenu koru izvadite iz rerne, pa dok je još vruća premažite je eurokremom i ostavite da se hladi.
- Za krem umutite žumanca sa praškom za puding, dodajte malo mleka, pa mešajte dok se ne razbiju grudvice. Ostatak mleka stavite sa šećerom n aringlu da se greje, pa kada provri, smanjite temperaturu, ulijte umućenu smesu sa jajima i pudingom, pa kuvajte nekoliko minuta dok se ne zgusne.
- Kuvan krem ostavite da se hladi, pa dodajte margarin i umutite da dobijete penast krem.
- Fil podelite na dva dela, pa u jedan deo dodajte čokoladu otopljenu na pari.
- Složite tortu tako što ćete preko eurokrema naneti žuti krem, zatim plazmu kratko umočenu u mleko, a onda i čokoladni krem.
- Šlag krem umutite prema uputstvu sa kesice, pa njime premažite celu tortu i ukrasite po želji struganom čokoladom. Ostavite da se Kinder torta dobro ohladi, najbolje preko noći da se svi ukusi fino sjedine.
- Secite i uživajte u neodoljivoj kremastoj Kinder torti! Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.