Kiš loren (Quiche lorraine) – recept

Okusi svet - svake nedelje na sajtu Danasa

Ostavite komentar


  1. Veceras sam napravila po ovom receptu, sa dodatkom praziluka, ali mislim da je mnogo mleka pa sam ja duze pekla da bi se taj gorji deo ispekao. Sledeci put cu staviti manje mleka.

  2. Пробао сам ово у Француској и свидело ми се.Има више варијанти за фил.Ја сам јео неки са баш интензивним укусом лука и свидео ми се.
    Одлично што сте објавили рецепт.

  3. Mislim da bi u testo moralo da ide i jaje, to je osnovni recept za pâte brisée. Ja pravim (doduse za tart od jabuka, ali je kora ista) sa 200 g brasna, 2 prstohvata soli, 100 g maslaca isecenog na komadice, 1 supenom kasikom vode i 1 jajetom. Sve se izmesa vrhovima prstiju, ne treba mesiti testo. Formirati loptu i ostaviti 1-2 sata u frizideru. Dalje, kad se sama kora na pocetku pece, treba je pokriti papirom za pecenje koji se prekrije zrnima pasulja da se kora ne podbuci i ne zapece odozgo. Kad se stavi garnitura mora se peci malo duze, bar 30 min. @Vesna: posto je nasa pavlaka za kuvanje tecnija od francuske crème fraîche koja ide u nadev, mislim da treba povecati kolicinu pavlake, a smanjiti kolicinu mleka.

Ostavite komentar


Recepti

bademovo mleko

Bademovo mleko – recept za početnike

Bademovo mleko je biljna alternativa za mleko, koja u poslednje vreme postaje sve popularnija i kod nas, naročito među veganima. Zbog visoke nutritivne vrednosti badema, ovaj napitak vrlo je zdrav, a uz to može biti odlična izbor za sve one koji su alergični na laktozu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.