Kiseli kupusKiseli kupus, foto: Jaroslav Kvíz / Ifood SM / Profimedia

Kiseli kupus je savršena zimska salata.

Kiseli kupus je mnogima omiljena zimska namirnica. Ako ste se zaželeli ove salete možete da je napravite lako i brzo.

Sastojci:

1 manja glavica kupusa
1 šolja vode
1 šolja belog sirćeta
1 kašika šećera
1 kašika soli
Začini po želji (npr. biber u zrnu, lovorov list, čenovi belog luka)

Uputstvo:

Priprema kupusa: Isecite kupus na tanke trakice ili kockice, prema vašoj želji.

Priprema tečnosti: U šerpi zagrijte vodu, sirće, šećer i so. Mešajte dok se so i šećer ne rastvore. Dovedite do ključanja.

Dodavanje začina: Kada proključa, možete dodati začine po izboru (npr. biber u zrnu, lovorov list ili čen belog luka).

Prelivanje: U sterilizovanu teglu sipajte iseckan kupus, a zatim prelijte vrućim rastvorom.

Hlađenje: Ostavite da se kupus ohladi na sobnoj temperaturi, zatim zatvorite teglu i stavite u frižider.

Serviranje:

Kupus će biti spreman za konzumaciju već za nekoliko sati, ali je najbolji nakon 24 sata. Možete ga koristiti kao salatu ili prilog uz razna jela. Uživajte!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari