Kokteli ispod jelke deo su praznične kič ikonografije, ali deluju tako primamljivo.
Kokteli su savršen način da začinite veče. Imamo recept za tri različita koktela, ali svi su sa viskijem, lepo začinjeni.
Vanilla Chai Old Fashioned
Ne možete pogrešiti sa koktelom od pečene vanile, začinjenog čaja i toplog viskija. Sve što treba da uradite unapred je da pripremite jednostavni sirup od chai čaja, šećera i vode, koji možete držati u frižideru za buduće koktele!
Chai čaj u kesicama
Pravi javorov sirup
Vanilin ekstrakt
Viski
Limunov sok
Narandžasti biter
Gazirana voda
Cimet i zvezdasti anis
Holiday Cheermeister Punch
Ovaj praznični punč kombinuje omiljene zimske ukuse, poput narandže i narandže, sa viskijem i prosekom. Ovaj koktel je odličan za impresivnu zabavu, a možete dodati i grančicu ruzmarina za luksuzni izgled.
Pomešajte malo viskija sa sokom od narandže, svežom koricom narandže i sokom od pomorandže. Ohladite mešavinu u vašoj omiljenoj posudi za punč ili boci. Zatim, neposredno pre nego što budete spremni da poslužite, dodajte proseko. I tako ćete imati gotov punč za zabavu. I to za manje od deset minuta. Veoma je jednostavno, izuzetno ukusno, osvežavajuće i puno mehurića. U suštini, ovo je ultimativni praznični punč.
Topli koktel sa puterom
Topli puterasti koktel od viskija je ukusan i prijatan napitak koji će vas odmah ugrejati. Kombinuje jabukov sok, puter, razne začine, med i viski. Ovaj napitak može se čuvati u frižideru i ponovo zagrejati kad god poželite.
Šta vam treba: Jabukov sok, puter, med, začini (klinčići, cimet i đumbir se kombinuju i čine ovaj napitak zaista prijatnim), viski.
Skuvajte sok od jabuke, dodajte puter, med i začine, sklonite sa ringle i umešajte viski
Kuvanje jabukovog soka: Pomešajte puter, med i začine. Umutite smesu sa puterom u jabukov sok.
Skonite tavu sa vatre, a zatim umešajte burbon. Poslužite sa štapićima od cimeta i UŽIVAJTE! Ovo bi mogao biti najlakši koktel za jesen!
Savet za čuvanje
Iako je najbolje uživati u ovom napitku istog dana kada je pripremljen, možete uživati i u ostatcima narednog dana.
Kako čuvati: Ostatke stavite u hermetički zatvorenu posudu i čuvajte u frižideru do 3 dana.
Kako ponovo zagrejati: Lagano zagrejte topli puterasti burbon u serpi na srednje-niskoj vatri dok se ne zagreje. Često mešajte.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.