Kolač sa borovnicama i limunom (recept)

Okusi svet - svake nedelje na portalu Danasa

Ostavite komentar


  1. Mnogo mi se svidjaju vasi recepti, kazem vasi misleci i na jednu i na drugu umetnicu kuvanja , prvo sto su detaljni a onda sto su i zdravija varijanta slatkog , lepo je sto pazite na to . Slatko se mora uzimati ali u manjjim kolicinama , ko kaze da slatko izaziva rak taj prica nebuloze ili da rak trazi slatko , da je to tacno onda bi svi koji su na insulinu dobli rak , znaci jedite slatko ali umereno , uostalom kao sto se i za sve ostalo preporucuje i za slano i za slatko i za glupost i za sve ostale stvari . Neko juce dade primedbu na divan recept sa heljdinim zrnicima a ta je da se voce sa heljdom ne slaze te da se voce jede samo sa vocem i da je to jedino zdravo , prvo recepti za kolace ne prave se za lecenje bolesnih vec se prave malo i za uzivanciju a drugo ,pa kada bi se to tako gledalo jedna cela kategorija u kulinarstvu ne bi postojala a to su torte, sitni kolaci, bombice, slatke pite, ………. . Do sutra bih pisala a tamo mi se dzem od sljiva Savki vec pasterizuje , kakva je to boja dzema ni jedan slikar ne moze da pronadje na svojim paletama takvu boju kao sto je moj dzem . Odoh na Kalenic da kupum paradjz , napravicu mleveni paradajz samo u njega moram da stavim konzevans a protivnik sam toga jer ga nigde ne stavljam sem u ovaj mleveni paradjz , ako znate neki postupak stavljanja mlevenog paradjza bez konzervansa a da se odrzi preko zime bila bih vam obema zahvalna pa bih ga primenila u sledecoj turi mlevenja . Da budem jasnija to nije sok od paradjza vec mleveni paradjz koji se melje na masini za meso i koji je mnogo ukusniji od soka od paradjza. Eto gledam daju novac hotelima, neka daju ali ti isti menadzeri mogli bi da naprave sa svojim kuvaricama sok od paradjza i da ga kasnije prodaju kao hend mejd super zdravo i to po dobroj ceni samo uz njega serviraju so i biber, to bi svako popio za svoje zdravlje , a tek mleveni ako im je ukusan jos pre iako je na oko ne bas idealan ali kada je nesto zdravo i ukusno samo uzimaj …., ko se razume u to ,ko se ne razume on ce da pije nesto drugo da ih ne spominjem u negativnom smislu .

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. i 22. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.