Kolač sa breskvama (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Jesen je stigla, iskorisimo breskve koje još uvek imamo u ponudi, mada polako grožđe, orasi, jabuke zauzimaju primat u pijačnoj ponudi.

U ovom periodu godine možemo kupiti vinogradske breskve koje su nešto sitnije od standardnih, slatke su i mirisne, pa evo zgodne prilike da baš njih upotrebimo za pripremu ovog kolača.

Ukoliko ih ne nađete uvek su tu standardne breskve.

Šta nam je sve potrebno:

  • 5 jaja
  • 400g brašna
  • 180g šećera
  • 125g putera
  • čaša jogurta
  • prašak za pecivo
  • vanila šećer

I još:

  • 1 kilogram breskvi
  • šećer u prahu za posipanje

Način pripreme:

Penasto umutiti jaja sa šećerom, dodati rastopljni puter, vanilu, jogurt i na kraju brašno sa praškom za pecivo. Sjediniti sve zajedno.

Kalup za pečenje srednje veličine obložiti papirom, sipati polovinu testa, po testu  rasporediti breske isčene na četvrtine, preko breskvi staviti ostatak testa.

Kolač peći 20 minuta na 180C.

Kada se kolač ohladi posuti šećerom u prahu i seći.

Uživajte!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari