Kolač sa prokupcem (recept)

Okusi svet - svake nedelje na portalu Danasa

Ostavite komentar


  1. Što ne stavi sliku preseka kolača da vidimo kako „kasna berba“ izgleda u vučenom testu?

  2. Mmmm, ovo ispod Prokupca mora da je dobro, da li je moguce da ste sami razvijali kore ?. To nikada nisam probala sem onih sa oklagijom sto s eravijaju, malo su deblje ali isto odlicne, jedino su manjeg obima.
    Dobar zanat, z amali biznis, je umeti razvijati kore, kupis peku , uzmes pod najam od opstine mali prostor , treba ti za taj biznis samo sto za razvijanje kora i gde ces smestiti dve peke, u jednoj se pece proja od zutog kukuruza osmaka a u drugoj pita sa prazilukom i mesom, to bi bio specijalitet moje radnje da je imam ponedelkom, utorkom pita a sirom, sredom pita sa pecurkama, cetvrtkom pita praziluk i sir i petkom pita sa visnjama i malinamaa a sto da ne ili sa grozdjem sorte Prokupac , da li je blo jos recepata u toj predivnoj svesci, to je zaista blago kada se dodje do tako neceg., naravno za one koji cene te stvari.

  3. Hvala za sliku sa slojevima, predivno izgleda, još da je kolač preliven sa slatkim vinskim sosom od prokupca, naravno, i recimo, glaziranog badema.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

27. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.