Ako vam često ostane piletina nakon obroka, važno je da znete koliko smete da je čuvate u frižideru.
Trajanje svežine piletine zavisi od načina obrade i pripreme. Prema savetima stručnjaka, ostaci salate od piletine, nageca, pljeskavica i kuvane piletine mogu da se čuvaju u frižideru do tri ili četiri dana.
Ako je u pitanju dobro kuvana pileća kobasica ili pečena piletina, ovi proizvodi mogu da traju i do sedam dana, jer sadrže veću količinu natrijuma, koji pomaže u očuvanju namirnica.
Važno je napomenuti da način skladištenja piletine igra ključnu ulogu u njenoj trajnosti. Ostatak piletine uvek treba da se ohladi u roku od dva sata od pripreme kako bi se sprečilo razmnožavanje bakterija. Takođe, meso je najbolje čuvati u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj kesi, jer će to pomoći očuvanju svežine i kvaliteta.
Ako primetite da je piletina pozelenila, da ima neprijatan miris ili da je postala lepljiva, to su jasni znaci da je hrana pokvarena i u tom slučaju je odmah treba baciti.
Imajući na umu sve ove savete, pravilno skladištenje piletine može vam pomoći da uživate u ostacima hrane bez straha od trovanja, piše klix.ba.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.