Za praznike napravite ovaj preukusan komisbrot po receptu Džejmija Olivera i oduševite svoje najdraže

Ostavite komentar


  1. Preukusan znaci neukusan , bljutav nesto kao i prekiselo ili preslano. Kommissbrot znaci na nemackom jeziku – vojnicki hleb spremljen od razenog brasna i nista vise. Ovo sto vi opisujete i donosite jos i sliku, je bozicni kolac koji se u nemackom govornom podrucju zove Christstollen i poznat je uglavnom po celoj Evropi osim u bivsim sandzakatima i vilajetima turskog sultanata. Imam licni utisak da urednistvo „Danasa“ vodi izvesna Fema iz dela J. St. Popovica „Pokondirena tikva“

  2. Moja baba poreklom iz Banja Luke oduvek je ovaj kolač nazivala Komisbrod a evo vam i njenog fantastičnog recepta , dobro je testo smestiti kao što je ona radila u duguljasti pleh onaj sa „rebrima „, pa ispečen kolač prevrnuti na poslušavnik .
    Komisbrod: 1 čaša belanaca, 1 čaša šećera, 1 čaša brašna, 1/2 čaše grožđica, 1 čaša seckanih oraha, 1/2 čaše otopljenog putera , malo nastrugane kore limuna, na vrh noža praška za pecivo.
    Umutiti belanca i sve sastojke sjediniti i presuti u podmazanu puterom i pobrašnjenu modlu i ispeći u rerni, pečen kolač posuti šećerom u prahu zamirisanim vanil šećerom .

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

31. decembar 2024. i 1. i 2. januar 2025.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.