Krompir čorba je jednostavno i brzo jelo od svega nekoliko sastojaka, koje se može jesti samostalno, uz svežu salatu, ili pak kao dodatak nekom mesu, tunjevini ili ribi. Ovo toplo jelo na kašiku odličan je izbor za hladne zimske dane, ali i vreme posta, budući da ne sadrži sastojke životinjskog porekla.
Krompir čorba priprema se vrlo lako, pa je ovo odličan predlog za dane kada ste u žurbi i fali vam ideja za brz i lagan ručak. U nastavku pogledajte jednostavan recept, koji po želji možete obogatiti drugim povrćem poput paprike, tikvice ili paradajza, te začinima po svom ukusu:
Krompir čorba
Sastojci:
- 3 krompira srednje veličine
- 1 crni luk
- nekoliko čenova belog luka
- 1 veća ili dve manje šargarepe
- 3 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 1,5 l vode
- so, biber, po ukusu
- seckani peršun, po želji
- kriške limuna, po želji
Foto: Shutterstock/AS FoodstudioPriprema:
- U dubljoj šerpi zagrejte ulje, pa dodajte sitno seckani crni luk, beli luk i šargarepu isečenu na kolutove i ostavite da se prže nekoliko minuta, uz povremeno mešanje.
- Dodajte brašno, pa i njega kratko propržite, da se povrće malo zgusne.
- Krompir isecite na kockice željene veličine, pa i njega ubacite u šerpu.
- Nalijte vodom, sve dobro posolite i pobiberite, pa ostavite da se krčka dok krompir ne bude gotov.
- Krompir čorbu poslužite toplu, posutu sitno seckanim peršunom i, po želji, uz kriške limuna. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.