Krompir salata – recept za ukusan i brz letnji ručak

Ostavite komentar


  1. Probajte ovu salatau koja ne goji , može je spremiti oačs posla i jesti za sledeća tri do četiri dana . Uzmite mlade lepe čvrste tikvice ako su manje 4 komada ako su veće tri komada, operite ih, oljuštite i isecite na veće komade, malo veće od jednog zalogaja , stavite u provrelu posoljenu vodu i kuvajte, ne dugo, manje od 1 minuta , treba probati , tikvice treba da ostanu čvrste , ne smeju biti mekane, odmah ih ocedite i ostavite u đevđiru po strani .
    Uzmite 4 do 5 veza mlade blitve , skuvajte i njih u posoljenoj vodi , njih kuvajte oko 10 minuta , ocedite , prelijte sa hladnom vodom , ocedite i njih u đevđiru i još ih malo pritisnuti viljuškom da se ocedi sva voda iz njih , isecite ih na sitnije , ohladite .
    Pomešajte tikvice sa blitvom, dodajte seckani beli luk, dovoljno je 4 češnja , i pospite sirćetom . Stavite u frižider da se ohladi i imate salatu koja ne goji a zdrava je .
    Krompir sa blitvom i belim lukom začinjen maslinovim uljem dosta goji , verovatno i ova gore salata iz teksta , jeste ukusno, sigurno, ali zato se i mnogo jede ali i mnogo goji .

  2. Блитва, цела, и горњи зелени део, као и доњи, бели део, се обари, у исто време се обари кромпир, ољушти се кора, исече се на кришке, све се прелије добрим маслиновим уљем, мало се посоли, а може и да се стави мало чешњака ( бели лук ) и салата је готова.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.