Dosta recepata ove godine radimo sa tikvicama, prosto prijaju kao povrće sočne, neutralnog ukusa i dobro se kombinuju sa ostalim namirnicama, samim tim kao krajnji rezultat dobijamo ukusna jela.
Današnji recept je iz turske kuhinje gde svakako povrće dominira, upotreba susama i crnog semena daje posebnost, a kao rezultat dobijamo ukusan obrok koji je lagan i prija na vrućini.
Naravno i ovog puta preporučujemo da probate ovaj recept koji se lako priprema i za koji nije potrebno veliko kulinarsko umeće. Možda servirati uz gusti jogurt sa dodatkom sveže mirođije ili začinskih biljaka koje volite.
Šta nam je sve potrebno:
- 2 tikvice srednje veličine
- 500 krompira
- 75g brašna
- 60ml ulja
- 150g sira
- 2 jaja
- 1 luk
- prašak za pecivo
- sveže začinsko bilje peršun, morođija, celer
- so, biber, ljuta paprika mlevena, kumin
Način pripreme:
Tikvice i krompir narendati i ocediti višak tečnosti. Naseckati luk, začinsko bilje i dodati u povrće, potom izmrvljeni sir, jaja, brašno, ulje, prašak za pecivo i na kraju začine. Sve pomešati i sipati u kalup da se peče 50 minuta na 170C. Od gore posuti susam, crno seme, za ukras staviti granu čeri paradajza.
Napomena: uvek koristiti papir za pečenje, dosta olakšava posao u kuhinji.
Uživajte!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.