Digitalni kuvari već su odavno u trendu, ali uvek se nađe neki recept koji se izdvoji i koji žele svi da naprave. To je slučaj i sa ovim tornadom omletom.
Do sada smo videli omlet u šoljici, u mikrotalasnoj i u plastičnoj kesici, a sada je korejski način pripreme omleta užario internet.
Ovaj jednostavni recept jajima će dati potpuno novu dimenziju i pretvoriti ih u tvoje omiljeno jelo. Reč je omletu tornado.
Za pripremu ovog jela potrebno je dosta prakse jer se priprema na poseban način pomoću štapića.
https://citymagazine.danas.rs/gastro/gourmet/recept-za-omlet-potice-iz-14-veka-a-u-japanu-i-spaniji-ga-prave-sasvim-drugacije-nego-kod-nas/
Umućeno jaje izliju se u jako vruć tiganj. I u trenutku kada jaje počnu da se peku, dok je gornji sloj još sirov, a dno je dobilo laganu koricu, sa štapićima počinjete da vrtite sredinu.
Korejski tornado omlet je gotov kada u tiganju više da nema tečnosti. Možete da ga poslužite uz pirinač, povrće ili bilo koji drugi vama omiljeni prilog.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.