Losos je vrlo zdrava riba, puna omega-3 masnih kiselina, a uz to je karakteriše i jak, prepoznatljiv ukus, zbog čega je pravi delikates.
Losos možete marinirati, spremiti ga na egzotičan način, od njega napraviti paštetu, punjenje za kanapee i slično. Ipak, ukoliko ste u žurbi i treba vam ideja za večeru sa lososom u glavnoj ulozi, u nastavku pogledajte jednostavan, ali vrlo ukusan recept koji ćete, verujemo, uvrstiti u svoj redovan kulinarski repertoar:
Sastojci:
1 kašika belog luka u prahu,
1 kašika sušenog bosiljka,
½ kašičice soli,
4 fileta lososa,
2 kašike putera,
4 kriške limuna.
Priprema:
Pomešajte beli luk u prahu, bosiljak i so zajedno u maloj posudi.
Smesu ravnomerno utrljajte preko lososa.
Rastopite puter u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte ribu i pržite dok ne porumeni i ne dobije lepu koricu, oko 5 minuta sa svake strane.
Poslužite losos sa kriškama limuna, svežom salatom i pečenim krompirom, grilovanim povrćem ili kuvanim pirinčem, po želji. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.