lovačka salataFoto: Shutterstock/Tserliukevich Sviatlana

Lovačka salata je pikantna salata koja se obično priprema od svežeg povrća, a zatim se konzervira u teglama za kasniju upotrebu. Sadrži razne vrste povrća, poput paprika, paradajza, crnog luka i šargarepe.

Lovačka salata je vrlo jednostavna za pripremu, a u nastavku pogledajte recept:

Lovačka salata

Sastojci:

  • 1 kg paradajza
  • 2 kg paprike
  • 4 glavice luka
  • 1 cela glavica belog luka
  • 500 g šargarepe
  • peršun
  • 100 g šećera
  • 100 g soli
  • 100 ml sirćeta
  • 100 ml ulja
  • 2 lovorova lista
Lovačka salata - recept za pikantnu zimnicu koja je još bolja od ajvara, a savršeno ide uz meso 1
Foto: Shutterstock/Tserliukevich Sviatlana

Priprema:

  1. Iseckajte luk i sipajte u šerpu.
  2. Paradajz ispasirajte u blenderu ili secku, pa sipajte u šerpu sa lukom i kuvajte oko pola sata, uz povremeno mešanje.
  3. Papriku isecite na krupnije kockice, a šargarepu na kolutove.
  4. U dinstan luk i paradajz dodajte šargarepu, papriku, usitnjen beli luk, so, šećer, sirće, ulje i lovorov list. Sve lepo promešajte i kuvajte oko sat, sat i po uz povremeno mešanje.
  5. Dodajte sitno iseckan peršun, promešajte i hermetički punite tegle.
  6. Lovačka salata jako lepo ide uz meso, a možete je jesti i uz sir, proju ili drugo jelo po želji. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari