Marinada za meso je onaj poseban sastojak svakog recepta koji meso čini mekanim, sočnim i punim ukusa, pa je njena priprema jedan od najvažnijih koraka prilikom spremanja nekog mesnog specijaliteta. U potrazi za savršenom marinadom za mesom naišli smo na odličnu verziju koju potpisuje član žirija hrvatskog izdanja kulinarskog takmičenja MasterChef – Mario Mihelj.
Kada je u pitanju marinada za meso, većina gurmana ima svoj tajni provereni recept, koga se uvek drži. No, dobar savet ili kulinarski trik uvek dobro dođe, a poznato je da je tajna često upravo u marinadi.
Kako gotovo sve cake već znamo, red je bio da svoju tajnu otkrije i šef Mario Mihelj, koji je u Školi kuvanja odreske pripremao u marinadi koja govori sto jezika. Na odrezak više nikad nećete isto gledati ako se potrudite i iskopirate ovu marinadu, preporučuje Punkufer.info.
Marinada za meso – recept
Meso možete marinirati mokro ili suvo. Ako se odlučite za suvo mariniranje, odnosno dry rub, znači da ćete mešavinu suvih začina utrljati na meso. Za mokro mariniranje potrebno je pripremiti marinadu. Za brutalno dobru biće vam potrebno maslinovo ulje, soja sos, limun, senf i majčina dušica. Sve dobro izblendajte ili pomešajte, pa sipajte u kesu za pečenje u koju ste stavili odreske.
Trik s kesom za pečenje je odličan, jer vam je onda potrebno manje sastojaka, odnosno marinade, a u kesi će se svi ukusi bolje sjediniti. Meso u takvoj marinadi možete držati do dva dana u frižideru bez problema, ali ne zaboravite da ga izvadite na sobnu temperaturu barem sat vremena pre pečenja.
Uživajte u svom sočnom i ukusno pripremljenom mesu u marinadi! Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.