Marta Stjuart podelila trik za pahuljast, fanovima omiljeni krompir iz njenog restorana 1Marta Stjuart, fotografija: Gabe Ginsberg / Getty images / Profimedia

Marta Stjuart poznata je po mnogim ukusnim i jednostavnim receptima za ukusnu hranu, nisu joj strani ni luksuzni sastojci. Zato je jelovnik u njenom prvom restoranu u Las Vegasu, The Bedford by Martha Stewart, ispunjen stavkama kao što su piroške njene mame, pečeni krompir i fettuccine Alfredo”,  ali obogaćenim sastojcima koje ne očekujete, piše allrecipes.com.

Uzmite za primer Martin izgnječen pečen krompir. Reč je o jednom od najomiljenijih stvari na jelovniku restorana. Zašto? Zbog tehnike koju Stjuart koristi za stvaranje pahuljaste teksture, a možda i zbog krem freša, vlašca i slanine na vrhu. Ali, ipak najviše zbog krompira.

Savet Marte Stjuart za pahuljaste pečene krompire

U nedavnom videu na TikToku, Stjuart je podelila svoju tajnu kako se pravi najpenastiji pečeni krompir — to je onaj koji koristi u svom restoranu u pariškom hotelu u Las Vegasu i koji koristi godinama.

Jedan od razloga zašto je Bedford u Las Vegasu popularan je taj što imamo ovaj zgnječeni krumpir”, kaže ona u videu.

@marthastewart Here’s how you can make The Bedford’s infamous smashed potato at home! 🥔 #smashedpotatoes #bakedpotato #foodtok ♬ Nonstop – Instrumental – LivingForce

Da bi krompir dobio želju teksturu, Marta Stjuart savetuje da napravite mali prorez u kuvanom, „vrućem“ krompiru (ona koristi Ajdaho krompir), zatim ga stavite u kuhinjsku krpu i udarite o sto.

To drobljenje razbija sva vlakna i čini krompir divnom, pahuljastom kreacijom”, objašnjava ona.

Ona završava video dodajući malo krem freša i veliku porciju kavijara Black Diamond Ossetra, takođe dostupan u restoranu The Bedford, ali po znatno višoj ceni od običnog pečenog krompira od 15.95 dolara. Ipak, svoj ekstra pahuljasti pečeni krompir možete da nafilujete čime god želite.

Stjuart se ovim trikom, za koji kaže da je naučila u Mejnu, služi godinama. Postala je poznata kao njena prepoznatljiva tehnika – i izložena je u The Bedford-u svaki put kad kupac naruči njen zdrobljen pečeni krompir, jer se krompir zdrobi i pripremi za serviranje.

Međutim, sada čak ne morate da putujete u Las Vegas da biste probali kultno jelo. Samo uzmite kuhinjsku krpu i znate naredni korak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari