maslacFoto: Shutterstock/LumenSt

Maslac je namaz koji uglavnom uvek imamo u kući jer se koristi za pripremu raznih jela, ali se može jesti i samostalno, namazan na hleb, uz malo soli ili omiljenog začinskog bilja. No, nekada zaboravimo da ga izvadimo iz frižidera na vreme, pa je onda razmazivanje dosta teže.

Omekšavanje zagrevanjem zapravo, u ovom slučaju, nije rešenje problema. Ono što i dalje želimo jeste hladan maslac koji ćemo moći da namažemo tako da se ne raspadne cela kriška hleba.

Mučite se sa mazanjem hladnog maslaca na hleb? Ovaj trik rešiće taj problem 1
Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Kako lako razmazati hladan maslac?

Upravo takvo rešenje pokazala je jedna tiktokerka čiji je video dobio više od 4 miliona pregleda, a trik je vrlo jednostavan, piše Index.hr. Izvadite hladnu kocku maslaca iz frižidera, uzmite mrežastu, metalnu cediljku i lagano stružite površinu ove namirnice. Rezultat će biti tanke trakice maslaca koje će biti lako namazati na hleb.

@hughesy.369 #lifehack #showme #foodtok #lifehacks ♬ Ultimate life hacks – The Life Bath

Mnogi su u komentarima pitali kako očistiti ovako gustu cediljku nakon korišćenja, a neki su onda savetovali korišćenje vruće ili proključale vode koja će otopiti masnoću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari