Budući da su u igri samo dva sastojka, slast pića zavisi upravo od kvaliteta namirnica i umeću pripreme kafe.
Espresso tonico ledena je kafa na meksički način. Kad uprži sunce, ledeni tonik i espresso poslužuju se s ledom pa se pijuckaju ispod sombrera.
Šećer nije potrebno dodavati jer se već nalazi u gaziranom piću, a mehurići daju dodatnu dozu osveženja, čak i kad se led otopi, piše Punkufer.hr.
Kod pripreme pića nema pravila, u zavisnosti od ukusa nekima više odgovara tonik s đumbirom, drugi daju prednost grejpu, a neki biraju klasiku. Ako su vam dva espressa kofeinska bomba, zadržite se na jednom, nalijte ga u čašu s ledom i tonikom kad se ohladi.
Budući da su u igri samo dva sastojka, slast pića zavisi upravo od kvaliteta namirnica i umeću pripreme kafe – a trud se isplati.
Redosled je takođe važan jer dodavanjem kafe u tonik dobićete penušavije piće. Kako biste to postigli, ulijte espresso odjednom u čašu, odnosno izbegnite polagano ulivanje. Prema želji možete dodati i malo limuna ili limete.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.