Melancani iz rerne sa parmezanom i prezlama (recept)

Okusi svet - svake nedelje na portalu Danasa

Ostavite komentar


  1. Pita me moja majka 87 godina sta su to sine melenzani posto sam joj procitao recept. Naravno u nastavku sam video pa joj rekao. Cemu taj naslov Melenzani /koji i niste dobro napisali uostalom / skorojevicki ili nepoznavanje jezika tj polupismenost. eto pa sad objavite ako je podobno….

    1. Super vam je recept.Boraveci relativno dugo u Kampanji jednom prilikom sam jeo pohovane karćofe(carciofi).Znao sam da je povrće ali prosto nisam verovao da je povrće a ne neka vrsta mesa jer Mediteran je stvarno bajkovit po pitanju hrane.Jedan dan smo stali autom pored uličnih prodavaca i pokazali su mi te „karćofe“.Ispostavilo se da je jedna vrsta mediteranske artičoke.Predlažem da jedan članak posvetite ovom receptu-pohovanim karćofima.

    2. Kao nepravilno napisano a u naslovu nisi naslutio koje je povrce u pitanju.Ovo je na jugu Italije specijalitet.Mozda malo vise da putujete a manje da tražite „dlaku u jajetu“?

Ostavite komentar


Recepti

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.