mini piceFoto: Shutterstock/Santhosh Varghese Related keywords

Mini pice su odličan izbor za topli doručak, koji će nestati sa tanjira brzinom svetlosti, a u njima će posebno uživati deca.

Mini pice su meko vazdušasto pecivo filovano raznim nadevima, po želji, pa njihovom ukusu retko ko može da odoli. Uz jogurt predstavljaju odličan izbor za doručak, naročito dok su vruće, mada se mogu jesti i hladne, za užinu ili večeru. U nastavku pogledajte odličan recept za ovo neodoljivo slano pecivo, koji prenosimo sa sajta Index.hr.

Mini pice

Sastojci:

Za testo:

  • 600 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 10 g svežeg kvasca
  • ½ kašičice šećera
  • ½ kašičice soli
  • 50 g svinjske masti, omekšane
  • 100 ml pavlake
  • 250 ml vode
  • 2 kašike maslinovog ulja

Za punjenje:

  • 500 g šunke za picu
  • 15 kašika pasiranog paradajza ili kečapa
  • 1 kašičica origana
  • 100 g šampinjona
Mini pice: Recept za sočno, meko pecivo koje svi vole 1
Foto: Shutterstock/Ezume Images

Priprema:

  1. Pomešajte kvasac sa malo vode i kašikom brašna da se aktivira.
  2. Pomešajte sve suve sastojke, pa im dodajte kvasac i ostale sastojke.
  3. Zamesite testo i razvucite ga na oko 1 cm debljine.
  4. Čašom ili okruglom modlom vadite krugove testa, pa na svaki stavite po kašiku kečapa, malo šunke, sira i pečurka i pospite sa malo origana (šunku i sir možete da izrendate ili da isečete na sitne kockice).
  5. Pecite mini pice na papiru za pečenje oko 10 minuta na 180 stepeni C. Prijatno!

Ovo jelo postoji u mnogim varijantama, pa ukoliko ste vegan, obavezno probajte i ovaj recept za mini pice od patlidžana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari