Najbolji recept za palentu: Kremasto savršenstvo koje ćete pojesti u par zalogaja 1Foto: Aleksey Gulyaev / Alamy / Alamy / Profimedia

 

U ovaj recept za palentu dodajte punomasno mleko i maslac kako biste dobili kremastu teksturu, a sve zajedno zaokružite sa parmezanom.

Kuvanu palentu skoro svi obožavamo, a kada dođu zimski meseci, ona je sjajan prilog jelima– možete je poslužiti uz sve od toplog mleka ili bele kafe do mesnog gulaša.

Da biste skuvali ukusnu i kremastu palentu ne treba vam puno sastojaka niti vremena. S instant palentom jelo može biti gotovo u svega pet minuta.

Planirate palentu da jedete kao deo slanog glavnog obroka – umesto na običnoj vodi skuvajte je na pilećem temeljcu.

U palentu dodajte punomasno mleko i maslac kako biste dobili kremastu teksturu, a sve zajedno zaokružite s nešto naseckanog parmezana.

Ako na raspolaganju nemate parmezan, poslužite se drugim sirom koji se lako topi u jelu.

Sastojci:

900 ml pilećeg temeljca,
500 ml punomasnog mleka,
250 g instant palente,
45 g naseckanog parmezana,
1 kašika maslaca.

Priprema:

U veliki lonac dodajte pileći temeljac i punomasno mleko, a kada počne da vri, smanjite temperaturu i polako počnite da dodajete instant palentu uz stalno mešanje.
Kuvajte palentu nekoliko minuta dok se smesa ne zgusne i termički obradi do kraja.
Na kraju kuvanja u smesu dodajte maslac i parmezan.
Poslužite kuvanu palentu toplu kao prilog drugim jelima, piše punkufer.hr.

Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari