Život • 26.03.2025. 07:07
Naslovna strana za 28. mart 2025.
GalerijaKlub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.
Sazetak
600 g govedjeg filea
50 g sirove sunke
1 mala limenka vrgnja
persin
sol, biber
1/2 limuna
Posuda za pecenje se zagrije po opcim pravilima o pecenju, vidi stranu 70
File se izreze u 1 cm debele odreske , sunka se nareze na kockice, a dobro osusene gljive i persin se sitno isneckaju.
Kockice sunke , gljive i persin se stave u tavu za pecenje, na to se stavi mesi,pobiberi i posoli, te se zapece.Treba prezno okrenuti , da persin i gljive ostanu zalijepljeni uz meso.
Poklopi se i stavi na najmanju vatru.
Nakon 4 minute se zakiseli sa sokom od 1/2 limuna i pece jos oko 4 minute.
Ak se ne varam vlasi veliju, prijatno