
Salata od jaja uz dodatak mešavine začina može da bude ukusan obrok kod kuće ili na poslu. Kremasta tekstura postiže se dodavanjem majoneza. U nastavku otkrijte šta vam je još potrebno od sastojaka i kako se ova salata priprema.
Što se tiče odabira hleba, preporučuje se beli ili pita, no i zdravije varijante, kao što su crni, proteinski, sa žitaricama, su svakako dobrodošle… Ovo su sastojci za 4 osobe, a jedna porcija (1 sendvič) ima 190 kalorija.
Sendviči sa salatom od jaja i zatarom
Sastojci:
6 tvrdo kuvanih jaja
¼ šolje majoneze
¼ šolje grčkog jogurta
1 i ½ kašičice dižon senfa
1 i ½ kašičice listića timijana
1 i ½ kašičice origana
1 kašika susama
1 i ½ kašičice sumaka
8 kriški hleba
Priprema:
Sitno iseckajte kuvana jaja. Sjedinite ih sa majonezom, grčkim jogurtom, senfom i začinima koje podsećaju na bliskoistočni zatar. Namažite salatu od jaja na 4 kriške hleba, i poklopite sa preostale 4.
Izvor: gastro.24sata.hr
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.