Od pogače kod Grka i Feničana do pice vredne 12.000 dolara

Srećan vam Svetski dan pice 9. februar

Ostavite komentar


  1. Niti je obavezan paradajz sos, niti je obavezan sir, kako pisete. Nitiste stavili ijednu sliku prave pice na ovaj clanak. Ne kazem, to se teoretski moze i nazvati pica, Kao sto mogu i Napuljani praviti prekmursku gibanicu, ali ce to verovatno biti daleko od prave te gibanice. Stavili ste sliku iz picerije Gino Sorbillo. Mogli ste i slike njihovih pica staviti, pa da se bar malo vidi razlika od prave i kopija. Jer to, sto se jede van juzne Italije, sa retkim izuzetcima, veze nema nikakve sa picom, iako na prvi pogled nevestom oku tako izgleda.

  2. Autor teksta je morao malo više da poradi na materiji, MARINARA je pizza sa morskim plodovima, zato se i zove MARINARA, da je beli luk u pitanju zvala bio se Alio, eto toliko o ovome tekstu.

    1. Marinara je cisto veganska pica, i ujedno i jedina na koju se stavlja origano. Samo paradajz, ulje i origano. I nenormalno je ukusna, ako je probate na jugu dole.

    1. Temperatura peci vam nece pomoci nista. To je samo jedan od faktora. Ako nije sve poklopljeno kako treb,a dzaba ste krecili. Kao i kod bilo koje druge stvari.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.