Ovaj recept ima malo kalorija, a lako se sprema.
Ako vodite računa o liniji, a volite ukusne zalogaje, ovo je idealno jelo za vas.
POTREBNO JE:
200 g fileta oslića,
sok od 1 limuna,
1 glavica luka,
1 paprika,
2 krompira,
maslinovo ulje,
so,
mešavine suvih začina po želji.
PRIPREMA: Ribu operite i osušite kuhinjskim papirom, zatim pospite limunovim sokom i ostavite da stoji oko sat vremena. U međuvremenu skuvajte krompir, pazeći da se ne prekuva, isecite ga na tanke kriške, prelite uljem i ostavite da stoji. Pripremljenu ribu skuvajte u blago posoljenog vodi, ohladite i isecite na manje komade. U manjoj posudi izmešajte biljni začin za salatu sa malo vode i preostalim limunovim sokom, pa ostavite da stoji oko deset minuta, a zatim umešajte i malo maslinovog ulja. Luk isecite na tanka rebra, a papriku na tanke kriške. Sastavite krompir i ribu sa isečenim lukom i paprikama, pripremljeni preliv prelite preko obroka i dobro izmešajte. Ohladite i poslužite.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.