Ove namirnice mogu da postanu toksične ako ih držite u frižideru 1Foto: Jacques Alexandre / Alexandre Jacques / Profimedia

 

U nastavku teksta donosimo vam određene namirnice koje mogu izazvati trovanje ako ih čuvate u frižideru.

Doktorka Dimpl Džangda, koja preko društvenih mreža često deli savete kako bi pomogla ljudima u svakodnevnom životu, podelila je četiri namirnice koje mogu biti štetne ako se ostave u frižideru.

„Mnogi ljudi ovo ne znaju, ali postoji nekoliko namirnica koje ne bi trebalo da budu u vašem frižideru, a ljudi ih i dalje stavljaju unutra“, objasnila je ona.

https://citymagazine.danas.rs/scena/drustvene-mreze/zasto-ljudi-odjednom-stavljaju-wc-papir-u-frizider-veoma-je-prakticno/

Svež đumbir

Čak ni svežem đumbiru nije mesto u frižideru. To je zato što buđ počinje da raste na đumbiru veoma brzo. Iako je veoma zdrav, njegovo nepravilno skladištenje. Doktor Jangda je naveo da stvaranje plesni na svežem đumbiru podstiče niska temperatura i vlažnost, što ga čini veoma toksičnim.

Kuvani pirinač

Poslednji na listi namirnica koje mogu biti toksične jer ih brzo uhvati buđ je kuvani pirinač. Ako se nalazi u vašem frižideru, preporučljivo je da ga potrošite u roku od 24 sata. Pored toga, kaže se da kuvani pirinač ima potencijal da razvije bakteriju zvanu b.cereus, koja je povezana sa trovanjem hranom.

Luk

Crveni luk je veoma sličan belom luku i ne treba ga ostaviti u frižideru. Ne samo da nije preporučljivo ostavljati polovinu crnog luka, već ne treba ostavljati ni ceo luk jer uvlači bakterije iz svog okruženja. Istraživanja su pokazala da mnogi Amerikanci čiste svoje frižidere jednom ili dva puta godišnje, pa su njihovi frižideri leglo bakterija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari