Ovo su najčešće greške prilikom pripremanja pice kod kuće 1Foto: Claire Lucia / Alamy / Profimedia

Pica koju pravite kod kuće možda neće biti identična onoj iz restorana, ali to ne znači da ne može biti još bolja i ukusnija.

Zapravo, za pripremu domaće pice ne morate koristiti posebne sastojke – dovoljno je pridržavati se nekoliko ključnih pravila.

Jedna od najčešćih grešaka je kada testo prerano sklonimo s toplote, piše klix.ba.

Da bi testo dobro naraslo, potrebno je da odstoji dovoljno vremena kako bi se „odmorilo“. Najbolje je testo rastezati rukama, jer će tako ostati mekše. Ako počne da se povlači prilikom razvlačenja, to znači da mu treba još malo vremena da odstoji na sobnoj temperaturi.

Iako mnogi koriste kečap kao osnovu za picu, mnogo bolji izbor je domaći paradajz sos.

Uz malo više truda, možete pripremiti sos koji će značajno poboljšati ukus vaše pice.

Dovoljno je da pomešate paradajz i začine po svom ukusu, pa da ga premažete po testu.

Kada je pica spremna za pečenje, važno je kako ćete je ispeći. Prvo, obavezno zagrejte pećnicu na najvišu temperaturu, kako bi pica imala hrskavu koricu. Kada je pećnica dovoljno vruća, stavite picu i pecite je još oko 10 minuta. Ovaj korak je ključan za postizanje savršene pice!

Prateći ove savete, možete pripremiti ukusnu i kvalitetnu picu koja će zasigurno zadovoljiti sve ukuse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari