Predstavljamo vam još jednu od mnogobrojnih varijacija na temu palačinki. Pored onih klasičnih koje svi poznajemo postoje i ove koje se peku u rerni.
Ono što ih karakteriše jeste pečenje u rerni na puteru u livenim (tučanim) tiganjima.
U Holandiji ne postoje palačinke koje se ovako zovu, ali zato u Nemačkoj imamo veoma slične palačinke.
Da bismo upotpunili ovaj slatki izazov, kombinujte ga sa svežim voćem i kuglom sladoleda od vanile.
Šta nam je sve potrebno:
- 3 jaja
- 250ml mleka
- 130gr brašna
- 2 kašike šećera
- komad putera
- muskatni orah
- so
Način pripreme:
Jaja umutiti, dodati mleko, brašno, šećer, prstohvat soli, naredani muskatni orah.
Dva tiganja zagrejati u rerni pa ih pažljivo izvaditi debelom kuhinjskom rukavicom.
Staviti po manji komad putera da se otopi, potom izliti palačinku.
Peći u rerni 20 minuta na 180C.
Kada su palačinke gotove posuti šećerom u prahu i voćem po želji (jagode i banane). Ili napravite kustard od limuna i ukrasite sa nekoliko krupnih plodova borovnica od gore.
Napomena: Ako nemate ovaj tip tiganja, koristite bilo koji drugi koji može u rernu ili napravite jednu veliku palačinku u vatrostalnoj posudi.
Uživajte!
https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/767389190113116/
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.