Palačinke, recept za testo koje se ne lepi

  1. Za prvu palačinku treba staviti malo više ulja i ugrejati ga kako piše u tekstu i onda kutlačom razliti testo po tiganju , ne dirati je sve dok se ivice ne odvoje od tiganja prodrmati malo tiganj videti da li je ispečena i da li se odlepila palčainka sa dna ako nije i fali joj još malo nožem polagano podpomoći da se odlepi pa tek onda okrenuti a za ostale palačinke koje se budu pekle staviti sasvim malo ulja, ali ga ipak treba staviti ako se radi o običnom tiganju, ako posle nekoliko ispečenih palačinki počnu da odozdo zagorevaju onda opet malo povećati količinu ulja i tako dok ne ispečete sve . Šta ima lepše od palačinki , ja sam jednom probala, jer ništa drugo nisam imala da stavim u njih, kada su već ispečene umućeni šlag, nije ni to loše a odozgo sam išarala otoplenom šokoladom . Važno je i da tiganj lepo ravnomerno prijanja na ringlu.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

26. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.