paprike u pavlaciFoto: Shutterstock/Jiri Hera

Paprike u pavlaci su ukusno i jednostavno jelo koje se najčešće služi kao predjelo, uz ukusnu domaću proju i suhomesnate proizvode,  mada se može jesti i samo. Zbog svog sastava, malo podsećaju na paprike sa sirom, a ohlađene u frižideru mogu biti ukusan i hranljiv obrok kada nam se ne uključuje šporet.

Paprike u pavlaci ne zahtevaju previše truda, ali ono što je bitno jeste da ispoštujete tačnu proceduru i budete strpljivi dok paprike ne odstoje dovoljno da mogu da se konzumiraju. U nastavku pogledajte detaljan recept:

Paprike u pavlaci

Sastojci:

  1. paprike somborke (količina po želji )
  2. slana voda
  3. punomasna kisela pavlaka
parike u pavlaci
Foto: Shutterstock/Jiri Hera

Priprema:

  1. Operite paprike i očistite ih od semenki.
  2. U veću posudu sipajte vodu i dobro je posolite.
  3.  Stavite paprike i poklopite tako da voda bude preko njih, pa ih ostavite da odstoje minimum 7 dana.
  4. Nakon tog perioda, izvadite paprike iz vode, dobro ih ocedite i napunite pavlakom.
  5. Ređajte paprike u plastičnu posudu jednu do druge, pa kada složite ceo red, premažite paprike pavlakom, a zatim ponovite postupak sve dok ne potrošite sve sastojke.
  6. Na kraju opet sve premažite pavlakom i ostavite na toplom mestu 2 do3 dana da uskisnu, uz povremeno podizanje poklopca, kako biste pažljivo prosuli vodu koja se nakupila od paprika.
  7. Nakon 3 dana posudu sa paprikama stavite u frižider i služite po želji. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari