Pašta fažole (recept)

Okusi svet - svake nedelje na sajtu Danasa

Ostavite komentar


  1. Probao bih ovaj Vaš recept ali me interesuje kako se pravi FONDI. Iskusnim to nije potrebno ali ja ne znam . Hvala unapred

  2. Господине, то је француска реч, значи основа. То је текућина која се ствара код кувања ,печења, или динстана настаје приликом употребе костију, живине, рибе, дивљих животиња ( јелен, дивља свиња и сл. ), То служи као основа за сосове и супе. Иначе се то код нас у приморју зове пашта и фажол.
    А мени да неко из Америке објашњава како се кува српски пасуљ је kao носити сове у Атину, прави урнебес, обашка што већина данас користи пасуљ из конзерве, он је већ једно скуван. Али лепо је донети вест из USA, свеједно колико блесава.

Ostavite komentar


Recepti

lazanja

Lazanja – recept za bogato, zasitno i izdašno italijansko jelo koji uspe svaki put

Lazanja je jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje koje se rado priprema i jede širom sveta! Slojevi tankih kora za lazanju u kombinaciji sa bogatim filom od mlevenog mesa i pelata, obilno preliveni bešamel sosom i posuti sirom predstavljaju pravi raj za nepca kome je jako teško odoleti. Ovo izdašno i zasitno jelo naročito godi kada nam se jede nešto toplo, fino i utešno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.