
Tokom radnih dana, uglavnom smo u žurbi, pa nema previše vremena za komplikovane recepte. U takvim situacijama, pasta je uvek dobar izbor jer se sprema brzo i lako, i to od sastojaka koje već imate u kući. Upravo jedan takav recept danas delimo sa vama.
U pitanju je sočna pasta sa tikvicama i sirom koja je gotova za svega 20 minuta. Stoga, ukoliko još uvek ne znate šta danas da spremate za ručak, evo jednog slasnog predloga koji će vam se sigurno dopasti, a koji prenosimo sa sajta Punkufer.hr:
Pasta sa tikvicama i sirom
Sastojci:
- 1 kg tikvica
- 400 g testenine po želji
- 400 g čeri paradajza
- 100 g parmezana
- 10 g svežeg bosiljka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3-4 čena belog luka
- so i biber po želji

Priprema:
- Testeninu kuvajte al dente, odnosno dva minuta manje nego što piše u uputstvu na pakovanju.
- Dok se testenina kuva, zagrejte jednu kašiku maslinovog ulja u tiganju. Na ulju propržite tikvice iseckane na komade veličine zalogaja. Krčkajte oko 5 minuta, a zatim tikvice prebacite u činiju.
- U isti tiganj dodajte još jednu kašiku maslinovog ulja, dodajte opran, očišćen i prepolovljen čeri paradajz, pa ga dinstajte oko tri minuta.
- Dodajte seckani beli luk i dinstajte oko jedan minut.
- U tiganj stavite preostalu kašiku maslinovog ulja, kuvanu testeninu, dinstanu tikvu i rendani sir. Sve dobro izmešajte, posolite i pobiberite po ukusu, pa pospite seckanim bosiljkom.
- U testeninu možete dodati i nekoliko režnjeva pržene slanine.
- Poslužite jelo uz sezonsku salatu i uživajte. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.