![Pastrmka iz rerne: Sprema se vrlo lako, a ukus je fantazija 1 pastrmka](https://www.danas.rs/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_1496678066-e1738831505254-1000x560.jpg)
Pastrmka je ukusna riba blagog ukusa koja se savršeno slaže kako uz krompir i pirinač, tako i uz povrće. Možete je pripremiti na više načina – ispržiti, grilovati, skuvati, napraviti paštetu, a jedan od najjednostavnijih načina je da je ispečete u rerni.
Stoga, ukoliko vam se jede nešto lagano i fino, u nastavku pogledajte odličan aromatičan recept za pastrmku iz rerne, koji prenosimo sa sajta Index.hr:
Pastrmka iz rerne
Sastojci (količinu možete prilagoditi svojim potrebama):
- 6 pastrmki
- 2 glavice crnog luka (manje)
- 4 čena belog luka
- 1 veza peršuna
- 1 limun
- 1 grančica ruzmarina
- so i biber, po ukusu
- maslinovo ulje
![Pastrmka iz rerne: Sprema se vrlo lako, a ukus je fantazija 2 Pastrmka iz rerne: Sprema se vrlo lako, a ukus je fantazija 1](https://www.danas.rs/wp-content/uploads/2025/02/shutterstock_1496678057.jpg)
Priprema:
- Očistite pastrmku i osušite je kuhinjskim ubrusom, pa je posolite i spolja i iznutra.
- Crni luk, beli luk, peršun i ruzmarin sitno iseckajte, pa sve izmešajte u činiji, posolite, pobiberite i dodajte nekoliko kašika maslinovog ulja.
- Pripremljenom smesom napunite pastrmku.
- Pastrmke poređajte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Na pastrmku stavite kriške limuna i prelijte ih sa nekoliko kašika maslinovog ulja.
- Pokrijte ih aluminijumskom folijom i stavite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Pecite ih 30 minuta, pa skinite foliju i pecite još 10-15 minuta.
- Pečenu pastrmku poslužite uz krompir salatu, dalmatinsko varivo, pirinač ili neki drugi prilog po vašem izboru. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.