pastrmkaFoto: Shutterstock/Azra H

Pastrmka je ukusna riba blagog ukusa koja se savršeno slaže kako uz krompir i pirinač, tako i uz povrće. Možete je pripremiti na više načina – ispržiti, grilovati, skuvati, napraviti paštetu, a jedan od najjednostavnijih načina je da je ispečete u rerni.

Stoga, ukoliko vam se jede nešto lagano i fino, u nastavku pogledajte odličan aromatičan recept za pastrmku iz rerne, koji prenosimo sa sajta Index.hr:

Pastrmka iz rerne

Sastojci (količinu možete prilagoditi svojim potrebama):

  • 6 pastrmki
  • 2 glavice crnog luka (manje)
  • 4 čena belog luka
  • 1 veza peršuna
  • 1 limun
  • 1 grančica ruzmarina
  • so i biber, po ukusu
  • maslinovo ulje
Pastrmka iz rerne: Sprema se vrlo lako, a ukus je fantazija 1
Pastrmka iz rerne; foto: Shutterstock/Azra H

Priprema:

  1. Očistite pastrmku i osušite je kuhinjskim ubrusom, pa je posolite i spolja i iznutra.
  2. Crni luk, beli luk, peršun i ruzmarin sitno iseckajte, pa sve izmešajte u činiji, posolite, pobiberite i dodajte nekoliko kašika maslinovog ulja.
  3. Pripremljenom smesom napunite pastrmku.
  4. Pastrmke poređajte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Na pastrmku stavite kriške limuna i prelijte ih sa nekoliko kašika maslinovog ulja.
  5. Pokrijte ih aluminijumskom folijom i stavite u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni. Pecite ih 30 minuta, pa skinite foliju i pecite još 10-15 minuta.
  6. Pečenu pastrmku poslužite uz krompir salatu, dalmatinsko varivo, pirinač ili neki drugi prilog po vašem izboru. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari