Pečeni krompir po receptu Gordona Remzija donosi „zlatnu spoljašnjost“ i „pufnastu unutrašnjost“

Ostavite komentar


  1. Uz ovako spremljen krompir ne treba ništa više , može se samo dodati dve kugle dobrog starog kajmaka i neka dobro spremljena salata . Važno je a to Gordon Remzi nije rekao da se krompir treba seći na trouglove da bi imao te ivice koje će biti bolje pečenije .
    Nedavno sam čitala recepte iz Službenog Vojnog Lista iz 1918 godine , dali su savete za razna jela kako ih pripremiti za vojsku a za krompir su rekli da što duže oljušten stoji u vodi i kasnije ocedjen biva sve bolji i ukusniji ,

  2. E da samo znaš šta bi ti moja baba rekla za ove gluposti , spremala najbolji krompir u šerpi koja je bila ,,okljocana“ sa svih strana i imala je mast, svinjsku. Hrskav, lagano ,,zagoreo“, slan taman kako treba…

Ostavite komentar


Život

pijani šaran

Pijani šaran: Nekrunisani kralj posne slavske trpeze

Pijani šaran je bez ikakve dileme kralj svake posne slavske trpeze! Ukusno riblje meso, aromatizovano limunom, začinskim biljem i obaveznim belim vinom stvara pravu harmoniju ukusa i predstavlja istinski delikates kome je teško odoleti. Bilo da ga pečete sa pirinčem, krompirom ili drugim povrćem po želji, ovo jelo garantuje slast i istinski gurmanski užitak!

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.