pesto od sušenog paradajzaFoto: Shutterstock/DronG

Pesto od sušenog paradajza je ukusna alternativa tradicionalnom receptu za pesto. Napravljen od samo nekoliko sastojaka, ovaj recept se brzo pravi i dodaje odličan ukus vašoj omiljenoj testenini, pici, brusketima i mnogim drugim jelima, piše Index.hr.

Pesto od sušenog paradajza može biti i odličan izbor za praznično posluženje – uz hrskave štapiće sa maslinama, krekere ili sir i suhomesnate proizvode po želji. Kremasta nota koja potiče od sira, slanoća i zanimljiva tekstura pinjola i sušenog paradajza, te osvežavajuća aroma bosiljka, ovaj namaz čine vrlo ukusnim, uzbudljivim i upečatljivim. Obavezno isprobajte recept koji sledi i uverite se i sami:

Pesto od sušenog paradajza

Sastojci:

  • 240 g sušenog paradajza u maslinovom ulju
  • 20 g bosiljka
  • 40 g rendanog sira
  • 30 g pinjola
  • 3 čena belog luka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • so i biber po ukusu
Pesto od sušenog paradajza: Savršen dodatak pici, testenini ili brusketima 1
Foto: Shutterstock/DronG

Priprema:

  1. Stavite sušeni paradajz, bosiljak, rendani sir, pinjole, beli luk, so i biber u blender ili električnu seckalicu. Tokom blendanja, postepeno dodajte malo po malo maslinovog ulja dok se sve dobro ne sjedini i ne dobije finu kremastu notu.
  2. Poslužite po želji ili čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi do 5 dana.
  3. Ovaj pesto možete čuvati u zamrzivaču do tri meseca, nakon čega će početi da gubi ukus.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari