Pesto od sušenog paradajza je ukusna alternativa tradicionalnom receptu za pesto. Napravljen od samo nekoliko sastojaka, ovaj recept se brzo pravi i dodaje odličan ukus vašoj omiljenoj testenini, pici, brusketima i mnogim drugim jelima, piše Index.hr.
Pesto od sušenog paradajza može biti i odličan izbor za praznično posluženje – uz hrskave štapiće sa maslinama, krekere ili sir i suhomesnate proizvode po želji. Kremasta nota koja potiče od sira, slanoća i zanimljiva tekstura pinjola i sušenog paradajza, te osvežavajuća aroma bosiljka, ovaj namaz čine vrlo ukusnim, uzbudljivim i upečatljivim. Obavezno isprobajte recept koji sledi i uverite se i sami:
Pesto od sušenog paradajza
Sastojci:
- 240 g sušenog paradajza u maslinovom ulju
- 20 g bosiljka
- 40 g rendanog sira
- 30 g pinjola
- 3 čena belog luka
- 100 ml maslinovog ulja
- so i biber po ukusu
Priprema:
- Stavite sušeni paradajz, bosiljak, rendani sir, pinjole, beli luk, so i biber u blender ili električnu seckalicu. Tokom blendanja, postepeno dodajte malo po malo maslinovog ulja dok se sve dobro ne sjedini i ne dobije finu kremastu notu.
- Poslužite po želji ili čuvajte u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi do 5 dana.
- Ovaj pesto možete čuvati u zamrzivaču do tri meseca, nakon čega će početi da gubi ukus.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.