pileća čorbaFoto: Shutterstock/Nina Firsova

Pileća čorba je ukusno, lagano i hranljivo jelo koje posebno prija tokom prohladnih dana, kada umorni dođemo kući s posla. Puna sočnog pilećeg mesa i ukusnog povrća, ova čorba godi kako nepcima, tako i stomaku, pa zbog toga nikako ne bi trebalo da bude rezervisana samo za dane kada smo bolesni, već da bude deo redovnog jelovnika u kome će uživati cela porodica.

Pileća čorba se priprema prilično jednostavno – sve što vam treba su kvalitetni sastojci i malo vremena. Osim toga, ovu čorbu uvek možete lako obogatiti dodacima po želji, a ukoliko joj dodate rezanca ili neku drugu testeninu, može biti i lagano glavno jelo. U nastavku pogledajte brz recept za savršenu pileću čorbu kao iz restorana:

Pileća čorba  

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea ili bataka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 krompira
  • 1 veza peršuna
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 l vode
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • So, biber, začin po ukusu
  • Malo ulja ili maslaca
Pileća čorba - recept za ukus kao iz restorana 1
Foto: Shutterstock/Charles Brutlag

Priprema:

  1. U većem loncu zagrejte malo ulja ili maslaca. Dodajte seckani crni luk i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte pileće meso, malo propržite, pa dodajte vodu. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne bude skuvano (oko 20-30 minuta).
  2. Kada je meso gotovo, izvadite ga iz lonca i ostavite da se malo ohladi. U istu vodu dodajte seckanu šargarepu i krompir. Kuvajte dok povrće ne omekša.
  3. Dok se povrće kuva, isecite pileće meso na kockice ili trakice.
  4. Kada je povrće skuvano, dodajte natrag iseckano meso. Dodajte i sitno seckani beli luk i peršun, pa kuvajte još 5 minuta.
  5. Na kraju, smanjite temperaturu, dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu.
  6. Čorbu servirajte toplu, po želji ukrašenu svežim peršunom i uživajte u ukusnoj pilećoj čorbi!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari