Pileća čorba je ukusno, lagano i hranljivo jelo koje posebno prija tokom prohladnih dana, kada umorni dođemo kući s posla. Puna sočnog pilećeg mesa i ukusnog povrća, ova čorba godi kako nepcima, tako i stomaku, pa zbog toga nikako ne bi trebalo da bude rezervisana samo za dane kada smo bolesni, već da bude deo redovnog jelovnika u kome će uživati cela porodica.
Pileća čorba se priprema prilično jednostavno – sve što vam treba su kvalitetni sastojci i malo vremena. Osim toga, ovu čorbu uvek možete lako obogatiti dodacima po želji, a ukoliko joj dodate rezanca ili neku drugu testeninu, može biti i lagano glavno jelo. U nastavku pogledajte brz recept za savršenu pileću čorbu kao iz restorana:
Pileća čorba
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea ili bataka
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 veza peršuna
- 2-3 čena belog luka
- 1 l vode
- 200 ml pavlake za kuvanje
- So, biber, začin po ukusu
- Malo ulja ili maslaca
Priprema:
- U većem loncu zagrejte malo ulja ili maslaca. Dodajte seckani crni luk i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte pileće meso, malo propržite, pa dodajte vodu. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne bude skuvano (oko 20-30 minuta).
- Kada je meso gotovo, izvadite ga iz lonca i ostavite da se malo ohladi. U istu vodu dodajte seckanu šargarepu i krompir. Kuvajte dok povrće ne omekša.
- Dok se povrće kuva, isecite pileće meso na kockice ili trakice.
- Kada je povrće skuvano, dodajte natrag iseckano meso. Dodajte i sitno seckani beli luk i peršun, pa kuvajte još 5 minuta.
- Na kraju, smanjite temperaturu, dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Čorbu servirajte toplu, po želji ukrašenu svežim peršunom i uživajte u ukusnoj pilećoj čorbi!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.