pileći paprikašFoto: Shutterstock/nelea33

Pileći paprikaš je idealan izbor za bogat porodični vikend ručak, mada odlično prija i usred radne nedelje kada poželite da pojedete nešto toplo i utešno. Ovo raskošno jelo odlikuje pun, kremast ukus, pa nije čudo što ga vole sve generacije!

Pileći paprikaš najbolje ide uz domaće rezance, njoke, palentu ili pire krompir. Sve što treba da uradite je da dodate svoju omiljenu sezonsku salatu i uživate u ukusnom ručku, piše Miss7.

Kremasti pileći paprikaš

Sastojci:

  • 500 g piletine
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 šargarepe
  • 1/4 korena celera
  • 2 kašike koncentrata paradajza
  • 2 kašičice ljute paprike
  • 3 kašike pavlake
  • 600 ml pilećeg bujona
  • listovi svežeg peršuna
  • 2 kašike suncokretovog ulja
Kremasti pileći paprikaš: Savršen izbor za bogat porodični ručak koji vole sve generacije 1
Kremasti pileći paprikaš; foto: Shutterstock/New Africa

Priprema:

  1. Piletinu isecite na komade, pa posolite i pobiberite.
  2. Zagrejte ulje u tiganju i propržite meso sa svih strana.
  3. Izvadite meso iz tiganja i u isto ulje dodajte sitno seckani crni luk. Dinstajte dok ne porumeni, pa dodajte rendanu šargarepu i celer. Još malo dinstajte, pa dodajte toliko bujona da prekrije povrće.
  4. Začinite crvenom paprikom, posolite i pobiberite po ukusu, a zatim dodajte koncentrat paradajza.
  5. Dobro promešajte, pa dodajte meso i ostavite da se kuva oko sat vremena.
  6. U slučaju da bujon ispari, obavezno dodajte još da biste dobili bogat sos.
  7. Pred kraj kuvanja meso i deo bujona izvadite iz tiganja i pomešajte sa pavlakom.
  8. Preostalo povrće izblendajte štapnim mikserom i dodajte smesu sa pavlakom.
  9. Dobro promešajte, vratite meso, pospite svežim peršunom i poslužite toplo uz prilog po želji.
  10. Uživajte u ovom bogatom i slasnom obroku. Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari